Smalfjord og Holmvann - 20, mars 2016

Nå er vi fremme i Smalfjord. Det er første gang Frøya er i Smalfjord. Smalfjord er en liten bygd og en fjord innerst i Tanafjorden. Det bor det cirka 15 mennesker. På kaia i Smalfjord kommer det båter med kraftfor til hele øst-Finnmark i tillegg går det en lokalbåt som går til noen veiløse bygder i Tanafjorden. Den første fra Smalfjorden er Laggo ved utløpet av Laggoelva eller Langfjordelva. Så videre etter det er Langfjordnes og etter det Nervei. Og til slutt Skjånes. Og så tilbake igjen. mesteparten i Smalfjord bor på østsiden av fjorden. Faren min kommer fra Smalfjord så vi har et hus som bestemoren og bestefaren min bodde før i og som pappa vokste opp i. Det er et rødt hus rett ovenfor kaia i Smalfjord. Noen hundre meter nord for kaia bor onkelen min sammen med tante. Bildet over er Frøya på kaia i Smalfjord


Frøya som undersøker kaia.


Bildet over er Smalfjord sett nordover.
Etter og spist frokust gikk vi på tur til Holmvann, som er et vann sør for Smalfjord. Der er det mye ørret med litt røye. Det er en hytte i vestenden av Holmvann. som onkelen min eier. Der er onkel, tante og kusinene mine pluss noen hunder. Så vi går dit og se hva de gjør. Bildet over er Frøya på Holmvann.
Bildet over er ved hytta til onkelen min med alle de andre.


Bildet over er hytta til onkel.
Frøya hilste på alle de andre hundene 

Etter å ha vært ved hytta gikk vi til et lite vann mellom Holmvann og Bjørnevann. Der har vi fatt noen fine røyer før på over 1.5 kg. Bildet over er pappa og Frøya som går på det lille vannet.
Pappa som prøver og bore noen hull i isen for og fiske. Vi hadde på 3 store fisker med alle ramla av. De dro av snøret på kroken. Det var nok en kombinasjon av dårlig og gammelt snøre og stor fisk at de dro med kroken.

De to bildene over er Frøya.
Etter og fiska litt dro vi hjem igjen til Smalfjord.

#smalfjord #holmvann #tana #tanafjorden #goldendoodle #hund #ski #skitur #snø #fisking #hytte #mars #2016 #påske #påsketur #is #isfiske #isbor

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Eirik Hennissen Pedersen

Eirik Hennissen Pedersen

20, Nittedal

Hei, jeg er en gutt som er mye ute i norsk natur både sommer og vinter. Jeg vil benytte denne bloggen til å publisere bilder, beskrive turer i Norge (og utland) samt testing av friluftsutstyr.

Kategorier

Arkiv

hits